Nieuws

logo-Succlean-200x84px

NIEUWS

Om verspilling tegen te gaan gebruiken niet-stemmers hun stembiljet op alternatieve wijze. Uit cijfers van Elsevier blijkt dat 68% van de stemgerechtigden niet naar de stembus zal gaan op 6 april om zich uit te spreken over het associatieakkoord tussen de EU en Oekraïne. Dat naar schatting 5% van de 8.850.537 niet-stemmers hun stembiljet gebruiken als wc-papier (Motivaction, 2016) treft schoonmaakbedrijven, waaronder schoonmaakbedrijf Succlean, in de verkoop van toiletpapier. 

Succlean juicht toe dat niet-stemmers hun stembiljet ergens anders voor willen gebruiken. De productie van een enkel A4 kost immers 10 liter water, wat gelijk staat aan 2 minuten douchen. Specialist Evan de Gelder van Schoonmaakbedrijf Succlean adviseert echter om de biljetten niet als wc-papier te gebruiken. "De stembiljetten bieden niet hetzelfde afveeg-comfort als ons EcoWipe toiletpapier, dat overigens geheel recyclebaar is." Daarnaast is onduidelijk of de inkt op de stembiljetten zal afgeven bij het afvegen. 

Onderstaande infographic verduidelijkt dit

Infographic Oekraïne Referendum wc papier schoonmaakbedrijfMethoden

Onderzoeksbureau Motivaction voerde in opdracht van Schoonmaakbedrijf Succlean dit onderzoek naar alternatief gebruik van stempassen uit onder een representatieve steekproef van ruim 1500 respondenten door heel Nederland. De resultaten van de vragenlijsten zijn opvraagbaar bij Succlean. 

 

Vragen, opmerkingen of suggesties betreffende deze ontwikkelingen zien wij graag verschijnen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactgegevens:

Schoonmaakbedrijf Succlean B.V.
Grasdrogerijweg 23
3833 BZ Leusden
033-494 45 34
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact

Grasdrogerijweg 23
3833 BZ Leusden
033 494 45 34
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

OSB logo schoonmaakbedrijf Succlean 59x36px